Waar we in geloven kan beïnvloeden welke resultaten we behalen. Vergelijk het met het moment dat je een gewicht wil gaan tillen maar niet gelooft dat dat zal lukken. De kans is groot dat die mindset er (mede) voor zorgt dat het gewicht ook daadwerkelijk niet van de grond komt. We merken het ook zodra we weten dat er 1kg meer op de stang zit dan we ooit getild hebben, dat er een soort van kortsluiting ontstaat en het niet lukt.

Wanneer het gaat om het runnen van een CrossFit box zijn er overtuigingen die er mede voor gezorgd hebben je te laten groeien tot het punt waar je nu bent… maar diezelfde overtuigingen belemmeren je in de groei naar het volgende niveau.

We moeten ons bewust blijven van hoe we naar een situatie kijken… en die denkwijze uit te dagen om te blijven groeien. Komt die denkwijze voort uit opvoeding, omgeving, ego, geloof, etc? En kijk ik naar de feitelijke situatie of mijn projectie van alle hierboven genoemde elementen erop?

Je bent tot hier gekomen door voor jezelf en je box te zorgen, maar als je wilt blijven groeien moet je anderen gaan toelaten in je plannen.

Bijvoorbeeld:

  • Geloof je dat niemand anders je leden zo goed kan trainen als jij?
  • Geloof je dat als je leden door anderen laat trainen, ze massaal weglopen?
  • Geloof je dat je het niet kunt veroorloven om iemand fatsoenlijks te betalen om training te komen geven?
  • Geloof je dat er niet genoeg financiële ruimte is om iemand anders te betalen om training te geven en ook nog jezelf te betalen?

Als je hierboven ergens ‘ja’ hebt geantwoordt ben je zeker niet alleen. Deze overtuigingen komen vaak voor en zijn begrijpelijk. Je bent tenslotte zo ver gekomen door je leden een top ervaring te geven en een relatie met ze op te bouwen… dus hoe kun je ze nou achterlaten in de handen van iemand anders?

Misschien heb je het gevoel dat je het je niet kunt veroorloven om iemand fatsoenlijk te betalen en als je dat wel doet, er niets overblijft voor jou zelf.

Dan is er nog het risico dat je heel goed bent als fitness professional maar niet zo sterk als ondernemer. Wie weet?

Daag je limiterende overtuigingen uit.

Angst is een normale menselijke reactie op het onbekende, op groei en op verandering. MAAR deze limiterende overtuigingen uitdagen en je mindset veranderen is de eerste stap om verder te komen als een succesvolle coach en box eigenaar.

Wat nou als je in plaats van jezelf te limiteren (wat je helemaal zelf doet), je een groei mindset ontwikkelt over het bouwen van je CrossFit box:

  • Vast patroon: “Ik ben de enige die dit kan.”

Groei patroon: “Ik heb de mogelijkheid om met diverse gekwalificeerde professionals samen te werken die de passie hebben om mensen gezonder en fitter te maken en mijn normen en waarden dragen.”

  • Vast patroon: “Ik zal nooit iemand vinden die zo goed in mijn leden trainen is als ik.”

Groei patroon: “Ik kan een plan creëren dat waarborgt dat nieuwe coaches zodanig instromen dat mijn leden profijt hebben van nieuw bloed en ruimere openingstijden.”

  • Vast patroon: “Al mijn leden lopen weg als ik zelf niet meer alle trainingen verzorg.”

Groei patroon: “Ik kan een leider worden voor alle andere coaches zodat we meer mensen kunnen helpen en meer impact hebben.”

  • Vast patroon: “Er is niet genoeg geld om kwalitatieve coaches te betalen.”

Groei patroon: “De tijd die ik ermee win kan ik steken in meer omzetverhogende activiteiten.”


Ja, je kunt een coach inhuren.


Ok, laten we eens een limiterende overtuiging aan de kaak stellen. “Ik kan geen kwalitatieve coaches betalen.”

Terwijl je eigenlijk dit wel zou kunnen. Laten we eens naar de cijfers kijken:

Ten eerste, je INVESTEERT met het aannemen van een coach. Zie het niet puur als kostenpost.

Een part-time coach betaal je ergens tussen de 15 en 20 euro per uur. Als deze coach 8 uur per week aan training van je overneemt, betaal je die per week tussen de 120 en 160 euro, wat per maand neerkomt op 520 en 695 euro.

Nu heb je voor jezelf ruim 32 uur per maand gecreëerd om te besteden aan omzetverhogende activiteiten. Je kunt meer tijd en focus steken in sales en marketing. Wat moet je nu doen om de investering in een coach terug te verdienen?

Eerst dien je te berekenen wat een klant je gemiddeld per maand oplevert. Als je prijspeil correct is zal dat ergens tussen de 70 en 100 euro liggen voor de groepstrainingen. Met PT zal dat gemiddelde nog toenemen.

Dus je hebt 8 (520:70) tot 10 (695:70) nieuwe klanten nodig tegen het laagste gemiddelde prijspeil om die coach te kunnen betalen.

Ben jij in staat om met 32 uur per maand extra tijd 8 tot 10 nieuwe leden te vinden om de investering in die coach terug te verdienen?

En alles wat je meer binnenhaalt is winst… wat als je er meer kunt binnenhalen?

RESULTAAT: meer winst en meer inkomen voor jou met minder tijd voor de groep en meer energie voor jezelf.

Onthoudt de feiten:

  • Tijd voor geld wisselen limiteert je in je groei potentieel.
  • Zonder een team ben je altijd gelimiteerd.

Halim Msellemi

Author Halim Msellemi

Sinds 2012 co-owner en CEO van CrossFit Zuid en PhysiQ Fitness in Roosendaal. Sinds 2017 business coach voor andere CrossFit boxen onder de naam KickStart Your Box.

More posts by Halim Msellemi

Leave a Reply