In een wereld waar een concurrent een muisklik verwijderd is, wordt aan klantloyaliteit bouwen steeds belangrijker. De kans dat je leden bij je blijven is vele malen groter als ze de indruk hebben dat jij bereid bent net dat stapje extra voor ze te zetten om hen een geweldige totaal ervaring te leveren. Een wezenlijk onderdeel hiervan voor CrossFit boxen is de community.

Er zijn verschillende manieren om je community te bouwen via events binnen en buiten de box, maar een gebied die vaak verwaarloost wordt is de faciliteit zelf. Het creëren van de ‘derde plek’ binnen je box is een een fantastische manier om de band met en tussen je leden te versterken.

Met de ‘derde plek’ bedoelen we de sociale omgeving gescheiden van de twee andere typische sociale omgevingen. De eerste plek is iemands thuis en de tweede plek is waar ze werken. Dit is over het algemeen waar je leden het gros van hun tijd zullen spenderen.

En nu is het jouw taak om jouw box de derde plek te maken! Dus, waar begin je?

Algemeen gezien zijn derde plaatsen vaak kerken, cafés, bars, bibliotheken, parken of clubs. De ankers van de gemeenschap stimuleren en faciliteren het bouwen en uitdiepen van relaties. Vaak organiseren ze evenementen om gemeenschapsleden bij elkaar te brengen, maar nog belangrijker, ze bieden een fysieke ruimte waar mensen kunnen samenkomen.

Tussen het hijgen, kreunen en zweten tijdens een workout blijft er niet veel ruimte over om aan de community te bouwen… Maar, voor en zeker na de workout zijn perfecte momenten voor leden om te ouwehoeren, bij te praten en plannen te maken voor de volgende keer dat ze elkaar zien op hun ‘derde plek’ - jouw box.

Hierom is het belangrijk om een plek te hebben waar leden kunnen blijven hangen en samenkomen. De kleedkamer is al een goeie plek, maar als je een zitgedeelte hebt ingericht, zal dat je leden verleiden om langer te blijven en meer tijd te spenderen aan het opbouwen van relaties binnen jouw community.

Met een minimale investering kun je ervoor zorgen dat je een gedeelte hebt wat een huiskamer gevoel creëert. Voeg daar zaken als (gratis) koffie/thee, fruit en bloemen of planten toe en je hebt een plek waar je community voor en na de workout wil blijven hangen.

Het creëren van een ruimte in jouw box die schoon, comfortabel en branded is, is een relatief goedkope investering die een GROOT verschil kan maken.

Halim Msellemi

Author Halim Msellemi

Sinds 2012 co-owner en CEO van CrossFit Zuid en PhysiQ Fitness in Roosendaal. Sinds 2017 business coach voor andere CrossFit boxen onder de naam KickStart Your Box.

More posts by Halim Msellemi

Leave a Reply